Als je al gebruik maakt van Zoom om je activiteiten online te streamen, bieden we nu de extensie aan met Zoom die het mogelijk maakt om de stream link automatisch te genereren zodat je minder hoeft te doen. Dit betekent namelijk dat je niet meer handmatig de stream link aan iedere sessie hoeft toe te voegen, ze worden tot 48 uur van tevoren automatisch gegenereerd. Het enige dat je hoeft te doen, is op de stream link klikken en beginnen met je les!

Stap 1 - Activeer de extensie
Om Zoom te koppelen aan je Eversports Manager, ga je eerst naar de Markt om de 'Online activiteiten streamen via Zoom' extensie aan te zetten. In de Markt kies je de juiste extensie en selecteer je deze.

Stap 2 - Koppel je Zoom account

Als je de extensie aan hebt gezet, moet je Zoom account gekoppeld worden. Ga hiervoor naar het Instellingen > Online stream menu. Hier vind je een button die je verder stuurt naar de Zoom login pagina. Volg de stappen hier tot je weer terug wordt geleid naar je Eversports Manager. Als de koppeling succesvol is verlopen, wordt er een bericht getoond in Instellingen > Online stream dat het gelukt is.

Stap 3 - Selecteer de sessies die je online wil streamen

Nu kun je de sessies van je activiteiten kiezen die je online wil streamen. Hiervoor ga je naar Activiteiten in het menu en kies je voor Groepslessen of Trainingen. Via de 3 bolletjes aan de rechterkant kun je kiezen voor 'Sessie bewerken'. Het slider menu wat nu opent, biedt onderaan de optie om aan te geven dat je online streamen wilt gebruiken.

Je kan dit natuurlijk ook instellen bij het bewerken van de instellingen van de groepsles, bij het tabblad Sessies. Hier kun je meerdere activiteiten direct selecteren en bewerken om ze beschikbaar te maken voor online streamen.

Stap 4- Ga naar de online stream

Voor je activiteit begint, ga je naar de Sign In van de activiteit. Onder de activiteit naam vind je de online stream. Klik hierop om naar de stream te gaan zodat je kan beginnen met de activiteit. Geen probleem als je de link niet direct kan vinden, ze worden namelijk 48 uur van te voren aangemaakt, dus zorg dat je in een activiteit zit die bijna begint.

De Zoom extensie deactiveren

Als je de Zoom extensie uiteindelijk wil deactiveren, kun je een bericht sturen naar Eversports via [email protected] Wij deactiveren dan de extensie in jouw account. Let er wel op dat je ook in Zoom de koppeling nog ongedaan moet maken. Volg daarvoor deze stappen:

• log in op je Zoom account en ga naar de Zoom App Marketplace

• Klik op Manager > Geinstalleerde apps, of zoek op Eversports

• Klik op de Eversports app

• Klik op Deinstalleren.

Als je de Zoom extensie deactiveert worden alle stream links van toekomstige activiteiten verwijderd, deze zul je dus moeten vervangen. Let op: deactiveer de Zoom koppeling NIET bij Zoom zonder eerst de support van Eversports op de hoogte te stellen.

Mocht je nog vragen hebben, laat het ons dan even weten.

Heb je het antwoord gevonden?